Advies en begeleiding voor ouders van hoogbegaafde kinderen, met je gezin/in groep

Oudergroepen Peers4Parents , 1-daagse oudertraining en grootoudertraining (online)

Ouders van hoogbegaafde kinderen hebben meer versnellingen nodig en moeten vaker ontladen en opladen. De intensiteit van opvoeden vraagt oprecht meer inspanning. Deze pittige kinderen gaan de discussie met je aan vanaf dat ze kunnen communiceren. En dan volgt de zoektocht naar passend onderwijs. Onderweg word je een kei in het motiveren en ombuigen van faalangst en perfectionisme. Het is te verwachten dat je je daarbij wel eens onzeker voelt. Je kan een klankbord gebruiken. Wij zijn er voor jou in je hoogbegaafd opvoeden. Je kan bij ons als gezin terecht, we hebben ook een groepsaanbod om je samen te met andere ouders te versterken. 

 

Peers4Parents

Deze oudergroepen brengen ouders van hoogbegaafde kinderen samen in een versterkend kader. We gaan samen een traject aan van 10 sessies, om de 2 weken is er een groepssessie. Elke sessie behandelen we een thema van hoogbegaafdheid op zich tot waarden en normen en emotionele uitdagingen. Maar ook begrenzen en hoe je het aan de buitenwereld vertelt, hoe je de broertjes en zusjes in je gezin (die mogelijk niet hoogbegaafd zijn) meeneemt in dit verhaal. 

We vormen een vaste groep met 2 facilitators (Anja Van Herck en Tania Gevaert, beiden zijn officiële facilitators bij Peers4Parents). Op donderdagavonden in Turnhout, vanaf 18 april 2024 – telkens van 19u45 tot 21u15. Aan jou de keuze of je ineens het engagement aangaat voor 10 sessies of per sessie komt. Let op: je betaalt voor de sessie, dus NIET per persoon 🙂 Kom dus gerust met beide ouders. 

Uniek in Vlaanderen, i.s.m. Peers4Parents Nederland

 

Hoogbegaafdheid ga de uitdaging aan met met meer zelfzekerheid

Hoogbegaafde kinderen vormen een ware uitdaging voor hun omgeving. Je wil het als ouder zo goed mogelijk doen, helaas krijg je geen handleiding bij dit kind. 

Hoogbegaafd opvoeden is

  • Omgaan met intensiteit (hoogsensitiviteit
  • Overleggen met school
  • Stimuleren op maat

Wij bieden zowel individuele als groepstrajecten

Hoogbegaafd opvoeden is een hele uitdaging en het is normaal als je soms twijfelt.

In 2024 starten we met de oudergroepen van Peers4Parents waar het socio-emotionele in het hoogbegaafd opvoeden centraal staat. 10 bijeenkomsten in vaste groep. 

Oudertraining 

1-daagse training, voor beide ouders (je betaalt 1 keer) – trainer Tania Gevaert 

In het hoogbegaafd opvoeden loop je vaker tegen uitdagingen aan dan in het gewone opvoeden. Alles gaat sneller, het is intenser en je hebt vaak heel wat vragen over stimuleren thuis en op school. In deze oudertraining – gebaseerd op het boek Hoogbegaafd Opvoeden in de praktijk van Tania Gevaert (2018) – leer jij ook een kei te worden in het hoogbegaafd opvoeden. 

Volgende thema’s komen aan bod: 

Hoogbegaafd: meer dan een cijfer
Intensiteit en extreme emoties: opvoeden met een versnelling
Onderwijs: wat te verwachten en hoe breng je dat over in schooloverleg?
Faalangst en perfectionisme: hoe krijg je je kind in de leerzone?

Dit is een aanbod in kleine groep, minstens 4 gezinnen en maximum 6 gezinnen. Dagtraining is een volle dag met lunch inbegrepen (Stadspark Turnhout, De Vlasschaard Stene Dorp).

Trainer: Tania Gevaert

Je betaalt €180 voor de training, je kan deze dus met beide ouders volgen (je betaalt maar 1 keer).

 

 16 maart 2024 in Turnhout – 9u30 tot 15u30 
 
Inschrijven via mail aan tania@samenslimmergroeien.be 
 

NIEUW: grootoudertraining online

 
 
 

Liever individueel of als gezin?

Wil je liever begeleiding op maat en heel specifiek voor jouw gezin, dan is een gezins- en/of opvoedingsgesprek aangewezen. Ook voor wie al getest is komt het vaker voor dat je als ouders nog met vragen zit. In onze opvoedingsgesprekken gaan we doelgericht aan de slag met jouw vragen. We staan gekend voor een concrete aanpak waarin jij en je gezin centraal staan. 

Veelgestelde vragen gaan over:

  • Intense gevoelens bij ouder en kind
  • Faalangst, fixed mindset, weinig of geen doorzetting
  • Hoe krijg je je kind in beweging (aankleden, stoppen met schermpjes, eten, slapen gaan, nieuwe situaties, …)
  • Stimuleren: hoe en wat?
  • Schoolvragen: wat is mogelijk? 
  • Omgaan met levensgebeurtenissen
 
Gezinsgesprekken gaan door bij onze kind- en jongerentherapeuten en/of bij Tania zelf. We proberen je zo snel als mogelijk op weg te helpen, zodat je niet te lang hoeft te wachten op hulp. Wij werken oplossingsgericht, de meeste trajecten zijn kortlopend. Ondersteuning online is mogelijk. 
Kostprijs gezinsgesprek: €95 (kindtherapeut) – 115 (Tania); een gezinsgesprek is telkens 1u15-1u30

Je kan dit boek bij ons kopen met korting