Gratis downloaden

Hoe te verkrijgen

Hieronder zie je ons gratis aanbod van e-books. Om het e-book te kunnen downloaden en je een tevens de bijbehorende nieuwsbrief te kunnen sturen kun je je registreren voor de download. Je krijgt meteen een e-mail met de link naar het e-book. 

En tevens een uitnodinging om lid te worden van de bijbehorende  nieuwsbrief. We spammen niet. Je adres wordt niet doorverkocht. 

Hoog begaafd opvoeden in de praktijk

Hoe kunnen ouders van (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen hun kind het beste begeleiden in zijn ontwikkelingsvoorsprong? In haar praktijk Samen Slimmer Groeien werkt de auteur met een team dat gespecialiseerd is in hoogbegaafdheid en onderpresteren.

Het ebook vertrekt van haar eigen hoogbegaafd opvoeden, dat gekoppeld is aan recent wetenschappelijk onderzoek. Elk van haar drie kinderen heeft ze in zijn eigenheid laten opgroeien. Alle kinderen zijn immers uniek. In hun hoogbegaafd zijn hebben zij elk hun uitdagingen gekend (en nog): niet alleen de hoogbegaafdheid op zich, maar ook leer- en ontwikkelingsproblemen tot gewoonweg niet begrepen worden.

7 Mythes in hoogbegaafdheid

Hoogbegaafd is meer dan een cijfer, het is een persoonlijkheid – een zijn. Het kind mag het liefste
ook helemaal zichzelf zijn/worden. Wat de talenten ook zijn. Dat wil echter ook zeggen dat je kind zich mogelijk niet helemaal gedraagt zoals sommige lijstjes op internet je doen geloven. Het
stereotype beeld van het hoogbegaafde kind dat 5 talen spreekt op zijn 4 jaar en alleen maar boekenkennis heeft… je zou denken dat dit inmiddels de wereld uit geholpen is. En toch…

Ik heb voor jou 7 mythes op een rijtje gezet mét slimme aanpak en hoe het dan wel zit.

SLAAP protocol

Je hoogbegaafde kind naar bed krijgen en laten doorslapen, het blijkt bij vele ouders voor problemen te zorgen. Als hoogbegaafdencoach krijg ik regelmatig vragen van ouders die – soms al jaren – worstelen met het avondmoment. 

Zelf ben ik moeder van 3 hoogbegaafden en waar de oudsten ’s avonds erg gemakkelijk waren, daar telde onze jongste voor 3 tegelijk.

Ik schreef dit S.L.A.A.P.-protocol oorspronkelijk in 2014, naar aanleiding van een gezin waar het dochtertje van 4 jaar nog geen nacht had doorgeslapen. Elke avond was er stress, beide ouders waren inmiddels uitgeput. We probeerden het samen uit en het werkte! 

Word ondernemer van je talent

Onderpresteren gaat niet vanzelf over. Mogelijk heb je nooit eerder moeite ervaren bij het studeren, afwerken, plannen en organiseren. Het ging lange tijd vanzelf. Ineens wil je dan toch meer, hoger mikken – dat hoort toch ook bij jou? 

Jij bent slim en je wil meer. Maar hoe?! Dit werkboek neemt je stap voor stap mee in je groei. In actie dus: Go Achieve!

Slimme onderpresteerder

In dit boek neem ik je mee in de wereld van de onderpresteerders, zodat jij ze straks niet alleen kan herkennen maar ook het onderpresteren kan helpen keren. Ik startte hiervoor bij mijn eigen praktijk als studiecoach en ging op zoek naar onderwijskundige principes die jou de nodige tools kunnen bieden om het straks met je eigen kind of leerling uit te voeren.

0
0 item
Winkelwagen
Empty Cart