Voor volwassenen

Ben je volwassen en heb je vragen over hoogbegaafdheid?

Hoogbegaafdheid verdwijnt niet met volwassen worden, kijk maar. Meer nog, een aantal volwassenen beseft pas dan dat ze hoogbegaafd zijn. Je zijn, je cognitieve uitdagingen, je werk, je relaties, je vrije tijd – in alles wat je doet, krijg je te maken met je anders zijn. Dat hoeft niet steeds een probleem te zijn, het is wel steeds ‘meer’.

Je kan bij ons individuele begeleiding genieten, loopbaanbegeleiding (Talent in Groei Loopbaanbegeleiding voor VDAB), psychodiagnostisch onderzoek (IQ, ADHD, ASS).

Individuele coaching

Wie kiest voor een individueel traject krijgt een evenwichtig aanbod dat tussen coaching en psychotherapie hangt. Het eerste gesprek is altijd met coördinator Tania Gevaert. Daarna kunnen in samenspraak met jou een aantal sessies doorgaan bij onze teamleden, afhankelijk van je noden. 

Binnen ons team, van uitsluitend erkende en gecertificeerde deskundigen, beschikken wij over experts in burn-out, loopbaan begeleiding, hoogbegaafdheid,…

Binnenkort maken we een doorstart met onze bijeenkomsten voor volwassen hoogbegaafden. Zoek je contact met ontwikkelingsgelijken voor sociale en/of professionele activiteiten? 

Anja, Lieve, Tim en Stijn leiden dit project, onder supervisie van Tania Gevaert

Klik hier voor meer info

Op jouw tempo

Wij werken op jouw tempo en dus spreiden we dit traject vaak uit over een langere periode. Er wordt gewerkt in sessies van 1u30 en je krijgt reflectie opdrachten om thuis over na te denken in de tussentijd.

In de sessie wordt dus doelgericht ingestoken en worden je reflecties behandeld en je gedrag bijgestuurd.

Loopbaanbegeleiding is een samenwerking met www.vdab.be en www.talentingroei.be

Loopbaanbegeleiding

Je kan bij ons terecht voor in totaal 7 individuele sessies loopbaanbegeleiding met experte Tania Gevaert In Oostende, Hasselt of via een online videogesprekken.

In deze individuele sessies ga je samen met haar aan de slag en:

  • herken je je competenties & kwaliteiten en ontwikkelt ze
  • maak je een duidelijk plan van aanpak dat een antwoord biedt op jouw vraag

Aan het eind van elk traject krijg je een Persoonlijk Ontwikkel Plan (POP).

Dit is een duidelijk plan die je samen met experte Tania opstelt waarin je doelen staan vermeld en welke stappen je onderneemt om deze te bereiken.

 

Begaafdheidsonderzoek voor volwassenen

 Heel wat volwassenen blijven erg onzeker over zichzelf, deze lage zelfinschatting kan je verhinderen in de groei en het ontwikkelen van je talenten. Wij gaan versterkend met je aan de slag. We starten in ieder geval met een uitgebreide kennismaking waarin je heel wat uitleg krijgt over de concepten en definities van hoogbegaafdheid, maar ook waarin we jouw beeld op hoogbegaafdheid verkennen. Ik geef je ook meteen veel uitleg over hoe een testing in zijn werk gaat. 


Daarna gaan we testen – als je dat nog altijd nodig vindt. In 1 of 2 sessies doorlopen we de intelligentietest, wij gebruiken hiervoor WAIS-IV-NL. In de volgende sessie bespreken we de resultaten en linken we die aan het Delphi-model hoogbegaafdheid (Kooijman-van Thiel (red.), 2008). Van daar gaat het naar het verkennen van je toekomstige talenten. 


We zijn 4 tot 5 sessies bezig. Je krijgt een uitgebreid verslag.