Carlijn Hendriks

Gegevens

De Groeipraktijk

Zandvoordeschorredijkstraat 66,

8400 Oostende

0497 33 86 92​

carlijn.hendriks@samenslimmergroeien.be

www.samenslimmergroeien.be

 

Ik ben Carlijn, mama, lerares, creatief therapeut drama en (bijna) communicatiewetenschapper. Bij Samen Slimmer Groeien zal ik me ook verdiepen in de psychodiagnostiek, ik start mijn opleiding in februari.

Al sinds mijn eerste studie aan de creatieve therapie opleiding in Nijmegen in 1997 heb ik tijdens de vele stages ervaren hoe fijn ik het vind om met kinderen te werken. Dit ben ik blijven doen in allerlei verschillende vormen.

Na mijn eerste studie ben ik gaan werken op een educatief kamp voor kinderen uit achterstandswijken van New York en dit heeft mij doen beseffen dat ik naast het volgen en stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling ook affiniteit heb met lesgeven. Binnen de opleiding leraar basisonderwijs heb ik veel geleerd over de leerontwikkeling van kinderen van 4 tot 12 jaar en heb ik me gespecialiseerd in adaptief werken (differentiatie) en in ‘filosoferen’ met kinderen (geweldig!).

Uiteindelijk ben ik in 2006 mijn eigen praktijk voor kindertherapie gestart en heb ik me gespecialiseerd in de begeleiding van hoogsensitieve kinderen en volgde daarvoor nascholing op het gebied van yoga en meditatie, lichaamsbewustwording en beweging (NIA, danstherapie, stemexpressie).

Inmiddels woon ik alweer een aantal jaar in België en ben ik trotse mama van Emma en vriendin van Pieter. In België kon ik het niet laten om toch weer een sociale studie op te pakken, waardoor ik onderzoek kon doen naar de communicatie van bewust en onbewust gedrag bij kinderen.

Je kunt bij mij onder andere terecht voor de verwerking van en/of het leren omgaan met gevoelens of prikkels, weerbaarheid, lichaamsbewustwording, nachtmerries en leer- of ontwikkelingsuitdagingen. Dit doen we op een manier die bij jou past (bijvoorbeeld door te tekenen, schilderen, schrijven, toneelspelen, dansen, bewegen hutten bouwen, of… ). Daarbij leer ik je gerichte oefeningen die je zelf kunt toepassen om je beter te voelen.

Een aantal van jullie zal bij mij ook de testjes komen doen, we verkennen dan samen je sterktes en je limieten. Ik word hierin bijgestaan door Tania, binnenkort start mijn opleiding tot diagnosticus.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten!