Samen slimmer groeien voor professionals

Op een zonnige najaarsdag word ik gevraagd om naar een studiedag te gaan voor het werk. Leergierig als ik ben, stap ik dus in de ochtendmist op de trein richting Leuven. Vele uren en bakken frustratie later moet ik ontladen bij een theetje, de brownie helpt deze keer niet šŸ™

De dag stak ineen volgens een (te) strak schema, maar dat kan ik nog appreciĆ«ren. Als slimmerd mag het voor mij ook vooruit gaan. De rest tart de verbeeldingā€¦ of hoe professionals kunnen bricoleren.

Er volgden 4 workshops in evenveel uur, waarbij de deelnemers werden verwacht om zich enthousiast te gooien in werkvorm na werkvorm. Geen tijd om erin te komen, te acclimatiseren en geen uitleg rond doelstellingen, vervolg, het nut van de werkvorm, ā€¦ Bij de laatste workshop zag de trainer er moedeloos uit. Hoe zou het komen?

5 veel gemaakte fouten:

  1. Geef je leerlingen geen doelstellingen, verwacht dat ze zich volop geven in jouw werkvorm.

  2. Verwacht van je leerlingen dat ze diepgang en reflectie bieden zonder veiligheid in de groep.

  3. Vraag om feedback op een vage manier (reik zeker niet teveel aan) en geef daarbij niet aan wat je ermee gaat doen.

  4. Blijf dezelfde vraag herhalen, dit terwijl niemand begrijpt waarover je het hebt (zie punt 1).

  5. Zet je programma zo vol dat het niet haalbaar is.

Wil je weten hoe je het wel goed kan aanpakken,

je snapt het al, dan koop je toch gewoon mijn boeken. Maar wil je ook deskundig worden in de aanpak van onderpresteren, dat kan! Voor jou, gedreven professional die klaarstaat om bij te leren en de frustratie rond onderpresteerders eindelijk om te zetten in positieve energie die hen tot prestatie brengt, ontwikkelde ik een opleiding die jou deskundige maakt in het aanpakken van onderpresteren.

Word deskundige in de aanpak van onderpresteren

Op regelmatige momenten start een meerdaagse opleiding tot deskundige in de aanpak van onderpresteren. Deze Train the Trainer kun je op verschillende locaties volgen, voor professionals met een eigen ondernemingsnummer bieden wij ook de kans om zich aan te sluiten bij het Steunpunt Onderpresteren na het volgen van deze opleiding.

Post Info :
Deel deze post :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0 item
Winkelwagen
Empty Cart