Herfstvakantietips

Er was eens … (Oostende, gratis)

Het hoofdkantoor van Hoogbegaafd Opvoeden bevindt zich in Oostende. Heb je tijdens de herfstvakantie een afspraak bij ons, kom dan eens wat vroeger of blijf een beetje langer en ga langs in het sprookjesbos. Je hoort het goed! Het Leopoldpark (5 minuten wandelen van ons kantoor) wordt tussen 31 oktober en 5 november omgetoverd tot een waar sprookjesbos, vol elfjes, trollen, prinsen en prinsessen. Je kan er elke dag van 14 tot 18 uur verschillende straatacts, theatervoorstellingen, workshops en verhalen ontdekken. Een sprookjeswandeling voor de ganse familie.

Bovendien is dit sprookjes helemaal gratis! Voor meer informatie kan je hier terecht http://www.erwaseens.be/nl

Halloween: Het Middelheim Mysterie (Antwerpen, Gratis)

Mag het voor jou kinderen wat duisterder en griezeliger tijdens Halloween en woon je in de buurt van Antwerpen, dan is deze tocht door het duistere openluchtmuseum, langs griezelige animatie en met akelige verhalen iets voor jullie. Hebben je kinderen een belevingsleeftijd van 9 jaar of ouder en vinden ze raadsles en griezelen leuk? Neem dan een kijkje op deze website (https://www.antwerpen.be/nl/info/560e696bafa8a76b118b45c5/halloween-het-middelheim-mysterie ) voor meer informatie. Deze Halloweentocht vindt plaats op 31 oktober van 17u30 tot 19u30.

Is Antwerpen te ver, maar heb je toch zin in een griezeltocht? Kijk dan eens een kijkje op www.uitinvlaanderen.be voor Halloweentochten bij jou in de buurt!

Griezelbad (Nieuwpoort, 1,7 euro p.p.)

Voor de waterratten onder jullie kun je op 31 oktober ook terecht in het stedelijk zwembad van Nieuwpoort voor een griezelavontuur! Van 14u tot 17u worden tal van leuke activiteiten voorzien.

Kattenkwaad in Bokrijk (Bokrijk, 12 euro p.p.)

Op 1 en 2 november is de zwarte kater Sotiz de baas van Bokrijk! Hij stippelt 3 verrassende speur- en ontdekkingsroutes uit, waaronder het enige echte KATTEKWAAD parcours. Bovendien treden Ghostrockers er op en komt Lotje, het nieuwsgierige heksje ook langs. Dolle pret voor de ganse familie! Nieuwsgierig? Kijk dan snel op www.kattekwaad.nu.

Halloween in huis (lekker gezellig in je eigen huis)

Ook voor diegenen die zin hebben in een gezellig dagje thuis hebben we een aantal leuke tips in petto.

  • Filmnamiddag of –avond: in plaats van een dure uitstap naar de bioscoop kan je de bioscoop in huis brengen! Creëer een griezelige sfeer met een kindvriendelijke griezelfilm, maak de ruimte donker en gebruik enkel kaarsen als verlichting om je in de juiste sfeer te brengen. Voorzie leuke Halloween snacks en popcorn voor bij de film!

  • Knutselen de kids graag dan zijn er allerhande leuke tips op het internet te vinden. Hier alvast een aantal tips:

  • Bloempotten schilderen

  • Of pompoenen versnijden (http://www.leukvoorkids.nl/stappenplan-halloweenpompoen/ )

  • Spinnen cupcakes maken (http://www.bettycrocker.com/recipes/owl-and-spider-cupcakes/b0c54606-b8e8-458c-b7c0-be07a827da3a)

Wij wensen je alvast heel veel griezelplezier!
Heb je zelf nog leuke tips, deel ze gerust op onze facebookpagina!

Lieve groeten

Ophélie

Post Info :
Deel deze post :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0 item
Winkelwagen
Empty Cart