Genoeg gestreden tegen middelmatigheid: Go Achieve!

Het werd een hele weg om terug het pad op te gaan van het ondernemerschap, zeker als hulpverlener en zeer rechtvaardigheidsgevoelig persoon (mag een hulpverlener reclame maken?) was het een evenwichtsoefening en vooral een groeiproces. Ik nam mijn tijd, startte in 2007 zeer kleinschalig en voorzichtig en liet het groeien. Ik bouwde aan de weg, dagelijks en volgde heel wat opleiding (een mens moet toch goed genoeg geïnformeerd zijn, niet?). Mijn visie groeide, ik durfde steeds meer concrete doelen te stellen en actie te ondernemen. Mijn zelfvertrouwen groeide, mijn toolkit werd nog groter en ik maakte onderweg kennis met heel wat inspirerende mensen in de wereld.

Op vandaag kan ik je zeggen van uit de grond van mijn hart: I love my job! Ik mag werken met inspirerende mensen die heel wat in zich hebben, samen zoeken we naar hoe ze nog beter kunnen presteren. Hoe zij kunnen groeien en ervoor gaan, erin geloven dat het kàn.

3 tips voor meer Achievement als volwassen hoogbegaafde

TIP 1 Geloof in jezelf, jij kan het! (echt wel!)

Rond het overlijden van Prince nog niet zo lang geleden kwamen allerlei quotes van deze schitterende artiest naar boven. Eentje bleef hangen: “toen mensen in me gingen geloven, gaf me dat zo een boost! Ik ging nog dieper, verder, …”

TIP 2 Leg de lat hoog genoeg

Het klinkt cliché, maar als jij mikt op middelmatigheid dan zal jij ook maar middelmaat oogsten. Durf in te zetten op hoog niveau, maak wel dat je ook de tools en actie plant in functie van dat doel en… neem berekende risico’s.

TIP 3 Just Do It (Richard Branson)

In de auto luister ik naar boeken, ik lees nog steeds erg graag maar ‘s avonds laat komt het er vaak niet meer van. Boeken zijn inspiratie, of het nu om een romantisch verhaal gaat of een studieboek. Deze week luister ik naar Screw It, Just Do It waarin Richard Branson zijn succesvolle carrière vertelt. En laat me dit nu al zeggen, ik zit aan hoofdstuk 4, het is inspirerend: ik zit glimlachend achter het stuur. Durf, zeg maar LEF en veel berekende risico’s, dat is de rode draad doorheen dit succesverhaal.

Maar ook doorzetting en visie en goede actie plannen… en dat heeft ons vorig jaar geïnspireerd tot het ontwikkelen van een Achievement Coaching voor volwassenen.

Voor volwassen hoogbegaafden die genoeg hebben van middelmatigheid, en daar voor zichzelf verandering in willen brengen: weg van onderpresteren, weg van “ik ben raar” en welkom “Just Do It!” (om het met de wijze woorden van Richard Branson te zeggen)
Post Info :
Deel deze post :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
0 item
Winkelwagen
Empty Cart