Sofie Verheyen

 
Gegevens

Gouverneur Verwilghensingel 8, 3500 Hasselt

0497 33 86 92

sofie.verheyen@samenslimmergroeien.be

www.samenslimmergroeien.be

 

Sinds september 2017 ben ik afgestudeerd als master in de Klinische Psychologie, optie kinderen en adolescenten, aan de Katholieke Universiteit Leuven. Binnen deze opleiding heb ik een 8-tal maanden werkervaring kunnen opdoen door een stage in het CGG Maasland.

In september start ik bovendien aan het postgraduaat ‘Klinische psychodiagnostiek voor kinderen’. Ik heb in juni 2018 de Specifieke Lerarenopleiding aan het CVO te Limburg succesvol afgerond. Tot slot ben ik vrijwilliger voor Buddywerking in Noord-Limburg waar ik het sociale isolement van mensen met een psychische kwetsbaarheid probeer te doorbreken.

 

Het afgelopen jaar (2019) heb ik lesgegeven als leerkracht GASV in OV2, alsook in het buitengewoon lager onderwijs in type 9. Door deze praktijkervaringen heb ik inzicht gekregen in leer-, ontwikkelings- en psychosociale problemen. Naast het schools functioneren heb ik de focus gelegd op het begeleiden en ondersteunen van kinderen en ouders.

 

Door deze ervaring is het voor mij nogmaals bevestigd hoe belangrijk het welbevinden is om goed te kunnen functioneren in de maatschappij. 

 

Mijn visie is namelijk dat elke jongere recht heeft op begeleiding vanuit ieders eigenheid zodat een optimaal welbevinden en schooltraject geïnstalleerd kan worden!