Marijke Van Vlasselaer

 
Gegevens

SSG-Praktijk

Gouverneur Verwilghensingel 8,

3500 Hasselt

0497 33 86 92​

marijke.vanvlasselaer@samenslimmergroeien.be

www.samenslimmergroeien.be

 

Ik ben in 2011 afgestudeerd als leerkracht secundair onderwijs (Geschiedenis - Artistieke vorming) en gaf aanvankelijk les in het traditioneel secundair onderwijs. Ik vind het belangrijk om levenslang te leren en heb met de nodige inzet mijn master in de wijsbegeerte en moraalwetenschappen behaald, waar ik veel onderzoek heb gedaan naar de relatie tussen welbevinden en morele ontwikkeling bij jongeren. 

 

Ondertussen merkte ik dat ik mijn gade in het traditioneel onderwijs niet meer vond en ben dan overgestapt naar het methodeonderwijs; waar de nadruk ligt op zelfregulatie, motivatie, talenten en autonomie bij jongeren. Als leerkracht, en later ook als moeder, heb ik me verdiept in hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit.


In kader van mijn lessen rond talentontwikkeling en zelfregulatie ben ik nauw betrokken bij het leerproces van jongeren en probeer ik vanuit talenten de kracht in jongeren boven te halen. Vanuit wetenschappelijke inzichten over het brein en executieve functies proberen we samen  maximaal groei te stimuleren in studenten op zowel schools als relationeel vlak.
 
Je kan bij mij terecht voor begeleiding in kleine groepen rond veerkracht, talenten, studiekeuzebegeleiding en filosoferen alsook voor individuele studiebegeleiding en het aanpakken van onderpresteren. Iedereen heeft zijn eigen talenten en van daaruit gaan we op zoek naar tools die jou kunnen helpen en ondersteunen. 

Waarvoor kan je bij mij terecht?

●    Groepsbegeleiding
●    Individuele studiebegeleiding
●    Onderpresteren aanpakken, leren leren
●    Thesisbegeleiding
●    Filosofische groeigesprekken 
 
Wie kan bij mij terecht?

●    Jongeren
●    Studenten
●    Ouders
●    Leerkrachten