5 speelpleinen om van te genieten met je hoogsensitieve en hoogbegaafde kind

Vorige week verjaarde ik (48 ondertussen ) en kwamen we weer eens met z’n allen samen. Het ging al snel over vroeger, de ene anecdote na de andere. Van hoe onze jongste zo ongedurig kon zijn bij het wachten dat je ze wel eten moest toestoppen. Tot die keer dat ik onze oudste dochter helemaal bovenaan een glijbaan moesten gaan halen omdat ze niet naar beneden durfde te glijden. Hoe mama dan maar achterstevoren trapje voor trapje met haar terug naar beneden kwam, met begeleidende babbel (zet je voet maar daar, leun maar tegen me aan, we doen het rustig samen). En we deden het rustig, tot groot ongenoegen van een aantal kinderen dat stond te popelen om naar boven te gaan. De rode draad doorheen de verhalen was dit: het waren fijne speeldagen.

Ouders van hoogbegaafde kinderen worden net dat tikkeltje meer uitgedaagd om voor hun kind boeiende activiteiten te ontdekken. Je kind is naast speelvogel en ontdekker vaak ook fijnproever. En laat ons eerlijk zijn, het leuke aan je hoogbegaafde kind is dat je ze ook gewoon als mini volwassene kan meenemen op restaurant (als het maar niet te lang wachten is). De ideale combinatie is dan ook dat je kind tijdens het wachten kan spelen, ontdekken, … zo kun jij ondertussen genieten, ontspannen en bijkletsen.

5 speelpleinen waar jij tegelijk lekker kan eten

Deze opsomming is geen Top 5! We zochten naar een greep uit het aanbod om je te inspireren en hebben gezocht naar uiteenlopende plekjes. Uiteraard zijn er zoveel meer, dus bij deze een warme oproep om je tips te delen. Dat mag via de Facebookpagina.

  1. Tillegembos Brugge

Dit is een heerlijk speelplein in de natuur met zandgrond onder de speeltuigen. Je kan aan de rand van het speelplein plaatsnemen, maar ook vanop het terras kun je je oudere kinderen in de gaten houden. Combineer dit zeker ook eens met een wandeling door het bos, een partijtje balspelen op een van de vele open vlaktes.

Van snack tot steak én een kinderkaart! De gerechten worden vers bereid, men houdt rekening met snelle bediening. Ook een heerlijk plekje voor namiddag, pannenkoek en wafel.

Tillegembos Brugge

  1. Bulskampveld Beernem

Hier gingen wij alvast eerst uitgebreid wandelen. De eerste bosspelen werden hier gehouden. Je kan ook loopfietsjes meenemen of een echte fietstocht houden.

Op de middag hielden we picknick bij het speelplein, in de namiddag pannenkoek of ijsje. Hier kun je feesten laten doorgaan, maar je kan er ook gewoon met je gezin komen eten. Prijs/kwaliteit is prima.

Lippensgoed Beernem

  1. Planckendael

Tot rust komen, dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, touwenparcours én een speelplein voor ontdekkers, wat wil je nog meer?

Voor het eten heb je verschillende opties, van burger tot dagschotel. De restaurants liggen dichtbij de speelgelegenheden voor de kinderen. En, trouwens, Mechelen ligt op een boogscheut. Ga daar eens de brouwerij Het Anker ontdekken: heerlijk eten én een leerrijke uitstap.

Planckendael

  1. CCHasselt

In het Theatercafé kun je lekker en betaalbaar eten terwijl je kinderen in de tuin spelen. Het verse eten wordt snel geserveerd, wat best wel handig is voor ouders met kinderen die niet geduldig zijn als het op eten aankomt.

Het is er ook best wel ruim, dus bewegende kinderen lopen niet steeds overal tegenaan. En er is ruime keuze voor elke lekkerbek.

CCHasselt

  1. Eten op de Zeedijk

Elke kuststad heeft er eentje, een wandeling naast het strand. En daar horen talrijke terrasjes en restaurants bij. Als je een beetje uitkijkt kun je lekker en betaalbaar uit eten aan zee. Doe wel even je huiswerk op voorhand en vermijd met je hoogbegaafde kind best de drukste dagen (feestdagen, piekdagen in de zomer).

Vele restaurants hebben een website waarop je het menu kan zien zodat je binnen je smaakgamma en dat van je kind kan kiezen. Neem ook een kijkje op Tripadvisor en andere websites zodat je kan lezen wat eerdere klanten ervan vonden.

Hou er wel rekening mee dat jouw hoogbegaafde kind misschien wel die heerlijke zeevruchtenschotel wil proeven

Uit eten gaan met je hoogbegaafde kinderen, het wordt vast een gezellig moment als jij zorgt voor afstemming op de noden van je kind. Speelt je kind graag, heeft een hekel aan wachten, eet het graag bourgondisch of net liever verfijnd?

Wat als je (kind) niet kan kiezen?

Kiezen is vaak een uitdaging bij hoogbegaafde fijnproevers. Vraag de ober dan ook gerust om wat extra tijd. Een tip die wij vaker hebben toegepast: maak er een tapas-tafel van. Je bestelt verschillende voorgerechten en laat die in het midden van de tafel plaatsen.

En als jouw kind een gezellig eetmoment heeft, dan jij ook!

Een paar mama’s bezorgden ons al wat tips voor de zomeractiviteiten, we zijn ervan overtuigd dat er nog veel meer leuke plekjes bestaan. Dus, laat maar van je horen

Hartelijke groeten

Tania & Ophélie

Post Info :
Deel deze post :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *